Cum gestionez tristetea…

M-am gandit sa vorbim un pic despre tristete, pentru ca observ ca e un element tot mai prezent in vietile oamenilor din jur si nici pe mine nu m-a ocolit. Si ce vorbim despre aceasta se aplica si altor emotii din acelasi registru – furie, frustrare, suparare, dezamagire, etc. Ca idee, niciodata negarea acestor sentimente, “bagarea sub pres”, incercarea de a scapa de ele cu orice pret nu sunt variante viabile, pentru ca nu fac decat sa le puna pe tusa, timp in care ele acumuleaza tot mai mult si cu prima ocazie ies la iveala cu forta si mai mare….

As vrea sa incepem prin a intelege ca tristetea este fireasca, face parte din viata, din drumul nostru, din evolutie; nu se poate fara ea! Aici pe pamant, cunoastem lucrurile prin antiteza si dualitate, asa ca daca n-ai cunoaste tristetea, nu ai putea sa recunosti vreodata fericirea sau bucuria. Tristetea nu este altceva decat un semnal de alarma interior, este o parte din tine care incearca sa-ti atraga atentia asupra unui anumit lucru. Asa ca, in loc sa o dam la o parte, in loc sa ne luptam cu ea in incercarea de a o face sa dispara, ce-ar fi sa stam fata in fata cu ea si sa o cunoastem, sa vedem ce are de spus, de ce a aparut, de ce incearca sa te apere (stiu ca suna paradoxal, insa uneori vine ca forma de aparare). Facand acest exercitiu nu numai ca afli diverse lucruri despre tine, ai posibilitatea sa recunosti anumite tipare, sa intelegi mecanisme interioare proprii, dar dandu-i atentie, aceasta scade in intensitate si reusesti sa o gestionezi tu, nu sa te controleze ea pe tine. Culmea, si tristetea are nevoie de validare….

Cum faci asta? Poti face exercitiul acesta in scris – exista persoane pe care scrisul le ajuta foarte mult, pentru ca le imprima si o anumita ordine in ganduri, sau doar mental. Te conectezi efectiv la emotia respectiva, daca vrei poti sa o si personifici, sa-i dai o forma, culoare, miros, etc, si incepi sa-i pui intrebari. Este un exercitiu cat se poate de intuitiv, asa ca este nevoie sa va dati voie sa simtiti, sa percepeti senzatiile corpului fara a judeca nimic din ceea ce va vine in minte, fara a analiza sau rationa. Incercati, experienta va poate uimi! Intotdeauna conectarea cu propriile parti, chiar si cu acelea care nu ne plac, aduce rezultate extraordinare.

Fiind vorba de tristete, durere emotionala, atunci cu siguranta avem de a face si cu pierderi de suflet sau “contaminarea” acestuia cu diverse energii negative, asa ca o curatare energetica este binevenita. Ramanand in sfera energetica, reglarea perechilor de chakre 2/4 si 3/5 de asemenea ajuta foarte mult, la fel si taierea stringurilor malefice.

Parte spirituala joaca un rol foarte important, asa ca va incurajez sa o implicati si pe aceasta. Rugaciunea sau invocarea ingerilor de lumina, a propriilor indrumatori si ghizi spirituali, a maestrilor ascensionati, etc ajuta foarte mult. Rugati-i sa va ajute sa treceti prin experienta respectiva, sa va ajute sa intelegeti si sa invatati lectia astfel incat sa nu o mai repetati vreodata, sa va ajute sa va vindecati – fiecare in functie de caz stie mai bine ce are de cerut :).

Indiferent ce metoda ai alege ca sa transcenzi o astfel de emotie (rugaciune, meditatie, diverse exercitii), ce as vrea sa intelegem foarte clar este ca tristetea si mai ales cea care vine in urma unei respingeri sau a unui esec, NU ARE NICIO LEGATURA CU VALOAREA TA PERSONALA! Ba mai mult, la finalul oricarei practici, ia-te in brate pentru cateva minute si spune-ti ca te iubesti, te accepti, te ierti, te pretuiesti, te respecti si te valorizezi!

Cu drag!

G

Leave a comment